Hozzávalók a nudlihoz
- 1 tojássárgája
- 1 ág rozmaring
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg puha vaj
- 1 mk só
- 1 tk vaníliás cukor
- 65 dkg sárga héjú burgonya
- 20 dkg rétesliszt
- 5 dkg dara
Hozzávalók az aszalt szilvás öntethez
- 2,5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 15 dkg aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- 17,5 gramm étcsokoládé
- 8 cl víz
Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk. Az öntethez a cukorból és a vízből szirupot főzünk, belekeverjük az apróra darabolt csokoládét és a hideg vajat, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott aszalt szilvát. A burgonyás tésztából nudlikat formázunk, sós, lobogó vízben néhány perc alatt megfőzzük őket, végül mák, porcukor és vaníliás cukor keverékébe forgatjuk, majd a felmelegített aszalt szilvás mártással tálaljuk.