Mákos nudli aszalt szilvás csokoládé öntettel (8 adag)
Hozzávalók a nudlihoz
  • 1 tojássárgája
  • 1 ág rozmaring
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 mk só
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 65 dkg sárga héjú burgonya
  • 20 dkg rétesliszt
  • 5 dkg dara
Hozzávalók az aszalt szilvás öntethez
  • 2,5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 1 dl vörösbor
  • 17,5 gramm étcsokoládé
  • 8 cl víz
Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk. Az öntethez a cukorból és a vízből szirupot főzünk, belekeverjük az apróra darabolt csokoládét és a hideg vajat, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott aszalt szilvát. A burgonyás tésztából nudlikat formázunk, sós, lobogó vízben néhány perc alatt megfőzzük őket, végül mák, porcukor és vaníliás cukor keverékébe forgatjuk, majd a felmelegített aszalt szilvás mártással tálaljuk.
      ampm marketing web & design