Hozzávalók a palacsintához
- 2 tojás
- 1 ek olaj
- 3 dkg cukor
- 0,5 liter tej
- 1 dl szóda
- 1 narancs
- 25 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
Hozzávalók a túrótöltelékhez
- 2 tojássárgája
- 10 dkg kakaópor
- 1 narancs
- 50 dkg túró
- 4-6 ek narancslekvár
- 4 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
Hozzávalók a csokoládémázhoz
- 20 dkg csokoládé
- 15 dkg tejszín
A palacsintatésztához a tejben elkeverjük a tojásokat, a cukrot és a narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű a tészta, szódavízzel lazíthatjuk. Forró palacsintasütőben kisütjük. Ez a mennyiség kb. 12 db vékony
palacsintához elég.
A túrótöltelékhez az áttört túróhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd alaposan átkeverjük.
A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a narancslekvárt, a kakaóport, amit egy kis porcukorral megszórunk és a túrótölteléket. Ezután 1 órát hűtőben pihentetjük, majd a tetejét csokoládémázzal borítjuk. Végül újra betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládémáz és mini túró rudival díszítjük.
palacsintához elég.
A túrótöltelékhez az áttört túróhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd alaposan átkeverjük.
A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a narancslekvárt, a kakaóport, amit egy kis porcukorral megszórunk és a túrótölteléket. Ezután 1 órát hűtőben pihentetjük, majd a tetejét csokoládémázzal borítjuk. Végül újra betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládémáz és mini túró rudival díszítjük.