Túrós-csokis palacsintatorta (4-6 adag)
Hozzávalók a palacsintához
  • 2 tojás
  • 1 ek olaj
  • 3 dkg cukor
  • 0,5 liter tej
  • 1 dl szóda
  • 1 narancs
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
Hozzávalók a túrótöltelékhez
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg kakaópor
  • 1 narancs
  • 50 dkg túró
  • 4-6 ek narancslekvár
  • 4 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
Hozzávalók a csokoládémázhoz
  • 20 dkg csokoládé
  • 15 dkg tejszín
A palacsintatésztához a tejben elkeverjük a tojásokat, a cukrot és a narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű a tészta, szódavízzel lazíthatjuk. Forró palacsintasütőben kisütjük. Ez a mennyiség kb. 12 db vékony
palacsintához elég.

A túrótöltelékhez az áttört túróhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd alaposan átkeverjük.
A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.

Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a narancslekvárt, a kakaóport, amit egy kis porcukorral megszórunk és a túrótölteléket. Ezután 1 órát hűtőben pihentetjük, majd a tetejét csokoládémázzal borítjuk. Végül újra betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládémáz és mini túró rudival díszítjük.
      ampm marketing web & design